Keskimmainen oli viime yona valveilla kahteen otteeseen. Molemmilla kerroilla melkein kaksi tuntia. Viela ei vasyta, mutta eikohan sekin iske vahan myohemmin. Esikoinen on nukkunut katkeamattoman 12 tunnin younen 5 kk:n ikaisesta asti. Mina tietenkin silloin kuvittelin, etta niin kaikki muksut tekee. Mielessani pyorittelin silmiani aideille, jotka kertoivat unettomista oista ja yoherailyista. Siperia opetti taallakin. Keskimmainen ei ole viela koskaan nukkunut yli viitta tuntia putkeen. Enka enaa keksi keinoja, kuinka hanet saisi heti takaisin nukkumaan. Poika istua nokottaa sangyssaan. Laitan pojan makuuasentoon, silitan ja sanon "nyt nukutaan, hyvaa yota, nahdaan aamulla". Han on niin kauan tyytyvainen kun seison hanen sankynsa vieressa. Mutta ei ala nukkumaan. Toljottaa vaan silmat suurina. Jos yritan lahtea omaa sankyani kohde, alkaa parku.

Saatiedotuksessa lupailtiin lampotilan kohoamista iltapaivalla +18 asteeseen. En muista, etta koskaan olisi ollut nain lamminta huhtikuun alussa. Paivaunien jalkeen voisimme menna puistoon piknikille. Onpas idyllinen ajatus. Toteutuksen jalkeen luultavasti puhisen, etta piti tahankin ryhtya. Joudun varmaan turvautumaan tuplarattaisiin ja kantoliinaan. Esikoinen ei aina oikein ole yhteistyokykyinen kavelyn suhteen. Sille on pakko olla paikka rattaissa, johon tiukan paikan tullen koyttaa. 

Ykkonen ja kakkonen leikkii keskenaan ilman mitaan konflikteja. Kolmonen myhailee aitinsa kanssa tietokoneella. Nyt saisi joku kaksplussan toimittaja tulla katsomaan ja kertomaan, kuinka helppoa ja leppoisaa elo kolmen pienen kanssa on : P Tyynta myrskyn edella.